Candidatura d'Unitat Popular

Palau-solità i Plegamans

Notícies de Palau-solità i Plegamans

Davant d'aquests fets, i de l'estat d'excepció a les que que s'han sotmès les institucions catalanes, hem sol·licitat a l'equip de govern del nostre municipi la suspensió de l'activitat política institucional fins que no estiguin restablertes les garanties democràtiques bàsiques que permetin l'exercici normal de les funcions dels càrrecs electes, per a poder mostrar un ferm rebuig als fets succeïts, i així també mostrar de manera inequívoca el ferm suport a les institucions catalanes i a la democràcia que ahir l'equ

Al Ple municipal del mes de maig, vam presentar conjuntament amb el Grup Municipal d'ERC, una moció per obrir el debat de la gestió de l'aigua (la concessió a CASSA acaba el 2020), on els acords que proposàvem assolir els podeu trobar aquí.

Aquest 11 de setembre, des de l'Assemblea Local de la CUP hem decidit, tal com hem vingut fent els darrers anys, no participar de l'acte institucional que es celebra pel matí i que organitza l'ajuntament. Nosaltres entenem la Diada com una jornada reivindicativa per assolir la independència del nostre país, no com una jornada folklòrica on es celebra una simple jornada festiva.

Tot mirant el meu mur del Facebook, l’altre dia vaig acabar topant amb una entrada del regidor de CiU Jaume Oliveras al seu bloc personal, on venia a fer un resum, com fa habitualment, del darrer Ple Municipal (aquest celebrat a finals de juny), que us enllaço com a referència.

El 8 de març, dia de la dona treballadora, és una data per commemorar la lluita pels drets de les dones, enteses com a subjecte actiu i autònom i no com a complement de ningú.

L’aprovació de la moció de suport a l’acollida de la població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània era, sens dubte, un acte de responsabilitat i un compromís necessari que calia que l’Ajuntament del nostre poble prengués, així com ho estan fent d’altres ajuntaments arreu del territori, empesos per la societat civil.

L’assemblea de la CUP de Palau-solità i Plegamans ha decidit no participar a l’acte institucional que tindrà lloc l’11 de setembre a partir de les 11h, i realitzarem la nostra pròpia ofrena el mateix dia a les 10h del matí. El motiu es troba en el fet que no entenem la Diada com un acte protocol·lari al qual hi podem participar amb altra gent que té una visió diametralment oposada del significat de la mateixa.

Avui comencem una nova Festa Major, i des de l'Assemblea de la CUP de Palau-solità i Plegamans esperem que gaudiu de la festa popular per excel·lència del nostre poble. Nosaltres ho farem participant a diferents actes i espais de la mateixa, i seguirem treballant com ja fa temps que fem, per a que la Festa Major sigui cada vegada més participativa i cada vegada sigui més gestionada per la gent i menys per la institució. S'ha anat millorant, poc a poc, en els darrers anys, però pensem que encara pot millorar en aquest sentit.

Després de les eleccions municipals del 24 de maig passat, i en base als acords assolits entre diferents grups polítics (i el recent “no acord” per tal que ICV s’hi sumés), encetem aquesta legislatura amb un equip de govern inèdit i sorprenent: PSC-CiU-Podemos. Aquells qui han governat al poble durant els darrers 35 anys, aquells que s’han  dit el nom del porc fessin el que fessin, ara pacten per no perdre el poder.

Recentment s'ha estat treballant en un nou web per a la CUP (tant a nivell nacional com a nivell local), i degut a la migració de l'antiga plataforma, s'han perdut alguns continguts. És per això que en els propers dies mirarem de solucionar aquesta perduda d'informació, i la tornarem a recuperar per a que torni ser accessible per a tothom. Disculpeu les molèsties.

Pàgines