Candidatura d'Unitat Popular

Palau-solità i Plegamans

PRIVATITZEN PER ENRIQUIR-SE

El passat 15 de setembre, en roda de premsa, les assemblees locals de la CUP de l’Alt Maresme i la Selva, amb la col·laboració de membres de CATAC-CTS/IAC i amb el suport de la revista cafèambllet, van iniciar la campanya de denúncia de la situació en què es troba la sanitat pública catalana i, en concret, el Consorci Sanitari Maresme-Selva (CSMS), a l’Hospital Sant Jaume de Calella i a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Els representants de la CUP, Francesc Riera (CUP Calella) i Núria Llorens (CUP Blanes), en les seves intervencions, van esmentar l’afectació que les retallades, aplicades per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol, han tingut al CSMS i a la resta del territori. Alhora, també, es van citar els casos de mala gestió i corrupció dins del sistema sanitari català destapats per la revista cafèambllet.

En la seva intervenció, Ramón Serna (membre de CATAC-CTS/IAC) va presentar la revista “El 27-S Prou opacitat a la sanitat pública!”, una publicació conjunta de CATAC-CTS/IAC, la revista cafèambllet i la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) que exposa de manera clara i esquemàtica el què està passant en la sanitat catalana.

La CUP va remarcar que tot el mal que afecta la sanitat pública del nostre país respon a una estratègia premeditada, amb què es pretén deteriorar els recursos públics, per tal de donar arguments a la privatització com a única mesura del manteniment del sistema sanitari. I per aquest motiu, oferirà en diferents poblacions de l’àrea d’influència del CSMS i rodalies, durant aquest trimestre es faran diferents xerrades, acompanyades de diferents complements informatius a diferents municipis afectats.

 

 

Tot seguit us adjuntem un enllaç amb un video resum d'ambdues rodes de premsa:

https://vimeo.com/49548351

 

COMUNICAT DE PREMSA

 

Les CUP que ens trobem sota la influencia del Consorci Sanitari Maresme-Selva (CSMS), constatem que en poc  temps s’han vist reduïts els  serveis i prestacions sanitàries de la zona i s’han vist afectades les condicions laborals dels seus treballadors. Aquests fets tenen una relació directa amb les condicions de vida de la nostra població i, per tant, creiem lògic iniciar una campanya d’informació i denúncia de les causes que han provocat aquest deteriorament dels serveis públics sanitaris als nostres municipis.

 

A parer nostre, creiem que les principals causes que ens han abocat a aquest estat precari són diverses, però les podem resumir en dos grans blocs: les retallades, la corrupció i  mala gestió.

 

Retallades: En una època de recessió econòmica provocada per l’economia especulativa dels últims anys, en què les entitats financeres amb connivència amb la classe política van aprofitar la situació per enriquir-se,  ens trobem que és la classe treballadora la que n’està pagant els plats trencats. Basant-se amb unes directrius ultraliberals europees, ofegats amb l’espoli fiscal perpetrat per l’Estat espanyol i sotmesos a unes polítiques regressives de la Generalitat, el sistema públic català se’n veu afectat en tots els àmbits, i es trenca, per tant,  una eina bàsica d’homogeneïtzació social. I és en aquest sentit que han reduït les partides pressupostàries  del consorci sanitari i les retallades i l’afectació dels serveis ha estat un fet.

 

Ens trobem, entre altres mesures, que s’estan tancant CAP a diversos municipis de la comarca, fan tancar sales d’operacions a les tardes, cada cop hi ha menys llits, es reunifiquen serveis com els de ginecologia menor, s’exterioritzen (privatitzen) serveis com els de toxicomania i analítiques, fan pagar cinc euros per passar una nit a una cadira reclinable...

 

Corrupció i mala gestió: Des de l’entrada de la democràcia i al començament de l’etapa pujolista,  es va teixir un organigrama tècnic tancat dins el sistema sanitari català, sobretot als consorcis concertats com poden ser el CSMS . Aquest  dóna ple poder fiscal i de gestió a l’equip directiu, molt vinculat a l’oligarquia política local i a les empreses que en gestionen els recursos.

 

Malgrat que al Consell Rector del CSMS formen part els alcaldes de les localitats de Calella, Blanes i Lloret; aquest Consorci no facilita cap dada ni als sindicats, ni als usuaris, i ni molt menys, a la ciutadania de la població  que ho sol·licita. És en aquest context, que s’han elaborat contractes a dit a empreses afines i s’han destapat diversos casos de corrupció a través de mitjans de comunicació com poden ser el setmanari Cafè amb Llet o el diari “El País”. Fins i tot, en el cas de Lloret de Mar, el mateix alcalde, el senyor Xavier Crespo, era propietari d’una de les empreses implicades en el presumpte frau denunciat per un informe de la sindicatura de comptes i que la revista Cafè amb llet va  informar al mes de maig: “L’informe secret de la sanitat catalana”.

 

És important ressaltar que tots els partit polítics de l’arc parlamentari van tenir accés a aquesta informació, i no ho van denunciar, quedant l’informe 3 anys en els calaixos. Cadascú amb el seu grau de responsabilitat, han practicat una actitud corporativista en relació amb tots aquests problemes, ja sigui per interessos partidistes o bé per negligència en la seva responsabilitat. Sense anar més lluny, l’ajuntament de Calella va nomenar - el 4 de febrer d’enguany – i  per unanimitat, “fill predilecte” de la ciutat a Ramon Bagó –president del grup SERHS, primer alcalde de Calella de la democràcia i director general de Turisme entre el 1980 i 1984 - després d’un article de possible corrupció aparegut al setmanari Cafè amb llet (29.12.2011) i just després de començar a ser investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya (14.01.2012).

 

Malgrat totes les denúncies d’aquesta situació de corrupció generalitzada; els periodistes del setmanari  Cafè amb llet han rebut dues demandes que han estat interposades per: Josep Ma. Via – assessor d’Artur Mas i membre dels consells d’administració d’algunes de les empreses relacionades – i per Xavier Crespo – diputat per CiU al Parlament de Catalunya i ex-alcalde de Lloret de Mar. Les demandes s’han interposat per defensar “el seu dret a l’honor”.  Aquests presumptes corruptes enlloc de ser jutjats i si s’escau, castigats per la justícia, es disfressen de víctimes i demanden a dos periodistes per haver realitzat el seu treball i la seva funció: INFORMAR A LA CIUTADANIA DE LA SITUACIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA CATALANA.  Quin honor defensen: l’honor dels seus privilegis?

 

Les CUP fan una crida a tota la ciutadania a la defensa d’una sanitat pública i a participar en la concentració de suport al setmanari Cafè amb Llet, que es farà el proper 27 de setembre, a les 9:30 hores,  a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet de Llobregat, tot coincidint amb la primera sessió de judici de la demanda interposada contra aquest setmanari pel senyor Josep Ma. Via.

 

A les CUP, creiem que tot aquest mal que afecta la sanitat pública del nostre país respon a una estratègia premeditada, amb què es pretén deteriorar els recursos públics, per tal de donar arguments a la privatització com a única mesura del manteniment del sistema sanitari.

 

LA SANITAT NO ÉS UN NEGOCI !

DEFENSEM UNA SANITAT PÚBLICA AL SERVEI DE TOTA LA CIUTADANIA !

 

Aquest és l’inici d’una campanya informativa sobre la situació que es troba la sanitat pública catalana en general i del CSMS en concret.  Durant aquest trimestre es faran diferents xerrades, acompanyades de diferents complements informatius a diferents municipis afectats.